No fear of yoga gear

Hoewel ik het niet graag toegeef, ben ik soms een grotere consumens dan ik denk. Voordat ik begon met hardlopen had ik drie apps gekocht, 4 hardloopbroeken, 4 shirts, 2 sportjasjes en uiteraard hardloopschoenen. Met uitzondering van de hardloopschoenen had ik het waarschijnlijk prima zonder al deze spullen kunnen doen. En momenteel is het allemaal stof aan het verzamelen in de kast, want hardlopen en zwangerschap is voor deze dame een no go. Hoewel het ook zou kunnen dat elk excuus prima was geweest om alles even aan de wilgen te hangen, want hoewel ik het graag anders zou zien ben ik geen instant lover van hardlopen.

Ditzelfde verhaal hoor ik in verschillende versies om mij heen, en dus ook als het op yoga aankomt. Van de yogamat tot speciale broeken, van schapevachtjes tot bolsters – allemaal items die mensen denken nodig te hebben voordat ze aan yoga kunnen beginnen. Echter, ik weet nu dat dat allemaal voorbijgaat aan de schoonheid van yoga. Uiteindelijk is het enige dat je echt nodig hebt een vloer. Een beetje schoon is wel fijn, maar echt, een vloer is voldoende als je niets anders hebt. Yoga is puur en vereist weinig, behalve je aanwezigheid.

Toen ik zelf met yoga ben begonnen, heb ik een matje aangeschaft. Tijdens de zwangerschap een blok, want dat leek me fijn voor de bekken. Maar uiteindelijk zijn kussens of handdoeken ook prima. Ik yoga gewoon in mijn thuiszitbroek, en gebruik de kussens van mijn bank voor ondersteuning wanneer nodig. En weet je wat? It gets the job done. En wil ik in de toekomst investeren in al die andere items? Natuurlijk, want dat consumensje is niet helemaal verdwenen. Maar het is fijn te weten dat het niet hoeft.

Ben jij dus iemand die ook last heeft van eerst geld uitgeven, dan beginnen, dan afhaken en je dan miserabel voelen? Doe het niet langer! Vooral met yoga heb je weinig nodig, en is het helemaal ok om gewoon te beginnen. Yoga has your back. En vind je het allemaal toch heel spannend? Er zijn letterlijk duizenden video’s op YouTube te vinden voor yoga beginners, en dan kun jij lekker thuis in je eigen woonkamer je ding doen. Met of zonder matje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s